* THE FORUM FOR ALL THOSE INTERESTED IN BUILDING AND OPERATING MODEL SUBMARINES *



Join the AMS - Registered Forum users can become members of the AMS and it's free ...... To join register on the forum first then follow the forum link to our membership form which is on our website


For further details of any events shown here also see the "Shows and Events" section on the forum

Let us know of your plans for 2018 and we will promote them on this Forum

.

, Papplewick Pumping Station Easter Sunday & Monday 1,2 April 2018

.

. ,Alfold Charity Model Boat Show, 2nd & 3rd June 2018

.Norwich MBC Weekend 28,29 July 2018

.

.Barrow in Furness MBC, Sub Day and Regatta,Sunday 2nd September 2018.

,The Model Show,Poynton, Stockport (with swimming pool) 15,16th September 2018

Who is online?

In total there are 6 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 6 Guests

None


Most users ever online was 37 on Sun Mar 13, 2011 11:27 am

Latest topics

» for sale thundertiger neptune sb1
Wed Feb 21, 2018 8:07 am by mickonos

» Choice of CAD software for 3D printing
Mon Feb 19, 2018 5:56 pm by timgarrod

» Submarines (Mostly British) - Fisher Nautical - Useful source for books etc.
Sat Feb 10, 2018 11:16 am by david f

» PCB Desgins
Thu Feb 08, 2018 6:47 pm by timgarrod

» Beginner Revell Kit Conversion
Sat Feb 03, 2018 10:53 am by BuxtonRob

» "The Silent Deep - The Royal Navy Submarine Service since 1945"
Sat Feb 03, 2018 10:21 am by david f

» Alfold Charity Model Boat Show 2018, Surrey, 2nd & 3rd June 2018
Sat Feb 03, 2018 10:14 am by david f

» Level gyro help
Wed Jan 31, 2018 9:11 am by BuxtonRob

» Prop RPM Help Requested
Tue Jan 30, 2018 8:28 pm by BuxtonRob

Statistics

Our users have posted a total of 10473 messages in 1707 subjects

We have 754 registered users

The newest registered user is HSME


    Robbe 212 class build photos.

    Share
    avatar
    wadsworthj
    Guest

    Posts : 71
    Join date : 2012-02-05
    Age : 80
    Location : dorchester. dorset

    Robbe 212 class build photos.

    Post  wadsworthj on Wed Jan 30, 2013 8:14 pm

    Gere hopefully, are the latest build piccys, lots more to do yet.
    and unfortunately, my bath is not big enough to test it.
    Hey Ho!!
    Cheers John . W
    P.S. Marius if you tell me what the problems you are having, I will tyry nd help..[img]http://i14.se[url=http://www.servimg.com/image_preview.php?i=115&u=17359276]rvimg.com/u/f14/17/35/92/76/2013.jpg[/img][/url]
    avatar
    profesorul
    Guest

    Posts : 384
    Join date : 2011-07-03
    Age : 53
    Location : Bucuresti, ROMANIA

    Re: Robbe 212 class build photos.

    Post  profesorul on Wed Jan 30, 2013 8:39 pm

    HI,
    I qoute from an old posting:
    "After assembly I started testing on water(in tub). Waterline is good without requiring for adjustments.
    But obviously there is a BUT: I do not know what happens to the ballast tank, does not went to take the water!. Just go 2sec,and it stops for 1sec and so on,even if I hold still, stick in a position to fill!. It sounds as if someone / something is blocking and let him go as he please. And after 2-3 times moving stand still and do nothing.And do nothing even I tray to withdraw,when I try to empty it.Do not hear NO noise, nothing.I opened hull 2-3 times to see if the engine is block from something but it was not so.I do not know what to do.Out of the water and put on the table works!.
    I do not think it's the battery on since the table it goes perfectly, the engine that is powered also from there and is working flawless and regulator also.
    What do you think .... WHAT COULD BE?."
    These is what is happenig even know after 2 years!!!.
    MARIUS
    avatar
    wadsworthj
    Guest

    Posts : 71
    Join date : 2012-02-05
    Age : 80
    Location : dorchester. dorset

    212 class sub

    Post  wadsworthj on Thu Jan 31, 2013 6:06 am

    Hi Marius.
    From what I understand of the system you have.
    the tank is of the piston type, it sounds to me that it could be an
    electrical fault, either a loose wire, connecting now and then,
    I have the same fault with a new switch, on my build, and it is now glued in so as to be water proof, but it is only for the nav lights and will do.
    The other thing it may be, is what is known as a dry joint , caused by poor soldering, televisions also suffer from this problem, and happens in the factory.
    get someone good at electrics to check it over.
    I am no wizard at electrics, but this advice is based on, my own experience.
    Hope it helps.
    Cheers John.
    avatar
    profesorul
    Guest

    Posts : 384
    Join date : 2011-07-03
    Age : 53
    Location : Bucuresti, ROMANIA

    Re: Robbe 212 class build photos.

    Post  profesorul on Thu Jan 31, 2013 10:26 am

    Thanks a lot.I wheel look for it.

    MARIUS
    avatar
    david f
    AMS Treasurer

    Posts : 1940
    Join date : 2010-11-10
    Age : 67
    Location : Cumbria

    Re: Robbe 212 class build photos.

    Post  david f on Thu Jan 31, 2013 5:20 pm

    Hi Marius,

    Does you piston tank work when removed and put on the bench?

    David
    avatar
    profesorul
    Guest

    Posts : 384
    Join date : 2011-07-03
    Age : 53
    Location : Bucuresti, ROMANIA

    Re: Robbe 212 class build photos.

    Post  profesorul on Thu Jan 31, 2013 6:16 pm

    YESSS ALL THE TIME!!!. and belive me I was tried SO MANY TIMES!.
    avatar
    david f
    AMS Treasurer

    Posts : 1940
    Join date : 2010-11-10
    Age : 67
    Location : Cumbria

    Re: Robbe 212 class build photos.

    Post  david f on Fri Feb 01, 2013 1:57 pm

    Yes - sorry I did not see that you had said that it worked on the bench, in the original message.

    I think it must be something faulty with the electronics then.

    Presumably you have measured the voltage on the motor (Just to make sure that it is nothing mechanical.)

    Send the elctronic unit back.

    David
    avatar
    profesorul
    Guest

    Posts : 384
    Join date : 2011-07-03
    Age : 53
    Location : Bucuresti, ROMANIA

    Re: Robbe 212 class build photos.

    Post  profesorul on Fri Feb 01, 2013 3:02 pm

    It's TOOO LATE know.Is been more than 2 years sense!.
    Ho's gonna believe me I didn't broke it?!.

    First I checked if if is something wrong with the mechanical part.

    MARIUS

    Sponsored content

    Re: Robbe 212 class build photos.

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Fri Feb 23, 2018 8:09 pm